lõpuks õnnestus delfi kokafoorumi abiga leida vajalik retsept:
jogurtikeeks
Ingredients
* 225g soft butter, plus extra for greasing
* 300g suhkur
* 6 muna
* 350g jahu
* 0,5 tl soodat (võib asendada 1tl küpsetuspulbriga)
* 250ml väherasvast jogurtit
* 4 tl vaniljet
* 1-2 spl pealepuistamiseks tuhksuhkrut
Valmistamine:
1. Soojenda ahi 180C. Aseta küpsetusvorm ahju soojenema.
2. Määri 2.5 liitrine küpsetusvorm väga rohkelt võiga.
3. Vahusta või ja suhkur suurdes kausis kohevaks vahuks.
4. Lisa munad ükshaaval, vahustamise ajal lisada 1 spl jahu. Sega sisse järelejäänud jahu, siis lisada jogurt ja vanilje kuni need on hästi segunenud.
5. Vala saadud segu vormi ja aja laiali. Aseta vorm eelsoojendatud küpsetuspaberiga ahju ja küpseta 45-60 minutit, kuni hästi kerkinud ja pealt kuld-pruunikas. 45 minuti juures peaks kooki proovima.
6. Võta kook ahjust ja pane kuumakindlale alusele, ilma, et sa seda vormist eemaldaks. Jäta 15 minutiks jahtuma.
7. Ettevaatlikult eemalda vorm,Lase jahtuda lõplikult.
8. Kui jahtunud, puista peale tuhksuhkur ja serveeri!
No comments:
Post a Comment