delfi retseptifoorumist:
Lihtne õunakook
• 200 g võid
• 1,5 dl suhkrut
• 2 muna
• 1 tl küpsetuspulbrit
• 2 sl jahu
• 1,5 dl kartulijahu
Katteks
• 500 g õunu
• 2 sl suhkrut
• veidi kaneeli
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustades munad. Lisa segule omavahel kokku segatud jahud ja küpsetuspulber, sega tainas ühtlaseks. Vala küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi või väiksemale ahjuplaadile. Eemalda õuntelt süda, viiluta ja lao tainale. Raputa üle suhkru ja vähese kaneeliga. Küpseta 200 °C ahjus umbes 25 minutit.
0,5 kg lehttainast
300-400 g õunu
75 gr purustatud mandleid
fariinsuhkrut
kaneeli
Rulli taigen õhukeselt ja aseta ahjuplaadile. Riputa taignale fariinsuhkrut, purustatud mandleid ja kaneeli. Laota peale õunaviilud ja riputa õuntele peale veel veidi fariinsuhkrut. Küpseta 180℃ ahjus umbes 15-20 min. Jahuta veidi ja lõika ruutudeks.
Poole tunni kook
4 muna
12 sl õli
12 sl jahu
12 suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit (või 1 tl soodat ja 1 tl sidrunhapet)
1–1½ kl õunatükikesi (või rabarbrit, karusmarju
tsipa soola
kaneeli
Kloppige munad lahti ja lisage õli (viimast võib ka paar sl vähem panna). Teise kaussi mõõtke jahu, suhkur ning küpsetuspulber, riputage näpuotsaga soola ja kallake munade-õli sekka. Segage. Lisage õunatükikesed ja segage veel kord. Valage tainas plaadile, puistake peale kaneeli ning küpsetage 200-kraadises ahjus kuldpruuniks.
Kui küpsetusplaat on suuremat sorti, tuleb kook üsna õhuke. Kes soovib paksemat, võib ainete koguse korrutada 1,5-ga
Sulata kausis pakk võid, lase pisut jahtuda. Lisa 3-4 külma muna, suhkur - mikserda. Lisa jahu (u.2 tassitäit)+ triiki teelusikatäis küpsetuspulbrit. Tainas ei ole väga paks.
Õunatükid (üsna palju) sega kaneeli, vanilje, suhkru, vähese jahuga. Sega õunasegu taignasse ja vala küpsetuspaberile (pannile), aja laiali/silu. Küpseta - algul 200 kraadilisse ahju, u. 10 minuti pärast ahi 180 kraadile ja selles ehk pool tundi (45 minutit, sõltuvalt paksusest).
Pole väga eriline kook, kuid lihtne teha ja maitseb hästi. Süües võid lisada jäätist.
No comments:
Post a Comment