Kõige lihtsam piparkoogiretsept.
2dl tumedat siirupit (Dansukker)
2dl 38% koort
60g võid (või margariini)
2tl soodat
4dl suhkrut
10dl jahu
2/3 pakki piparkoogimaitseainet (mina kasutan Santa Maria-t)
Pane taignakausi põhja sooda. Kuumuta potis siirup ja koor keemiseni. Vala keev segu soodale (tekib vaht, üsna efektne pilt :P). Lisa viilakatena või ja puista sisse maitseained. Sega või sulamiseni. Mõõda sisse suhkur, sega. Lisa jahu ja sõtku läbi. Järmisel päeval saab juba küpsetada. 200*C väikesed piparkoogid ca 7min ja suured 12min. Ahjust välja võttes peab laskma pannil jahtuda ca 5 min. Algul on pehmed, kui maha jahtuvad, siis muutuvad krõbedaks.
No comments:
Post a Comment