Tuesday, December 14, 2010

kakaod ja veel kord kakaod

100gr. võid, 4spl.kakaod, pool kl. õli, 1 kl. vett, sega lase keema, jahuta. sega juurde 2kl. suhkrut, 2,5 kl. jahu, van. suhkrut, 1tl. soodat, 2muna. Küpseta.
Glasuuriks 6spl. piima, 100gr. võid, 1kl.suhkrut, 2spl. kakaod- sega ja keeda umbes viis minutit. pane glasuur soojalt soojale koogile.
mina lõikasin koogi pooleks, immutasin kohviga, panin vahele pohlamoosi, ja suhkrut ei pannud ka nii palju kui retseptis ette nähtud. glasuuri võid teha ka veidi vähem. tundub et on palju mässamist,aga tegelikult on hästi lihtne teha ja tulemus on väga maitsev.

lihtne šokolaadikook.

2 kl nisujahu
2 kl suhkrut
2 muna
1,5 tl söögisoodat
1,5 kergitusainet,
1 tl vanillisuhkrut
6 spl kakaot
1 kl piima
1/3 taimeõli,
1 kl keevat vett

Sega kõik koostisained omavahel hästi läbi. keev vesi lisatakse kõige viimasena. Vala segu kohe küpsetusvormi. taigen tuleb vedel, aga ära ehmu, see peabki selline olema. Küpseta 180 kraadi juures 25 minutut. (tikuga igaksjuhuks proovi ka ennem järgi, kui välja võtad)!

No comments:

Post a Comment